Unconference aktivoi

Päivä alkaa olla päätöksessä ja on aika purkaa päivän hienoin kokemus. Vaikka katsomani estykset olivatkin erinomaisia ja mielenkiintoisia, rakastaa sitä kai kuitenkin omien ajatustensa pallottelemista eniten icon smile Unconference aktivoi . ITK on nimittäin blogien lisäksi kokeillut konferenssin rajoja myös muilla rintamilla ja alakerrassa Dave Winerin “Unconference”-hengessä toimiville tapaamisille varatussa huoneessa voi käydä ripustamassa seinälle kokouskutsun haluamansa aihealueen keskusteluun, jotta aiheesta kiinostuneet tietävät saapua paikalle vaihtamaan ajatuksiaan tiettyyn kellonaikaan.

Kyseessä on siis vapaamuotoisesta aiheesta järjestetty ex-tempore keskustelu-workshop, jossa puheenjohtajana toimii kokouksen kokoonkutsuja. Meillä oli tällainen tapaaminen blogien käytöstä koulutuksen kentällä ja aihe houkutteli paikalle kymmenisen henkeä hyvin vähäisellä varoitusajalla. Väkea oli koko ajan juuri sopivasti niin, että välillä kerkesi sanomaan oman sanansa ja välillä pohtimaan muiden näkemyksiä ja mielipiteitä.

Keskustelun hedelminä totesimme mm. blogit niin yksinkertaisiksi ja luonteviksi, että ne on helppo ottaa käyttöön, mutta myös niin monipuoliseksi, että niitä voidaan käyttää mitä erilaisempiin tarkoituksiin aina sisällönhallinnasta sosiaalisen verkoston keräämiseen. Mutta näitä mielenkiintoisia ajatuksia enemmän minua mietityttää se, oliko keskustelumme onnistuminen vain silkka onnenkantamoinen?

Voin hyvin kuvitella, että tällainen keskustelutilaisuus ei kerää kylliksi osallistujia tai kerää niitä liikaa niin, että keskustelun sijasta päädytään pääosin seuraamaan vierestä. Jos ajatusta lähtisi kehittämään pidemmälle tulevia konferensseja varten, tulisi näihin kahteen ongelmaan varautua, jotta taataan mahdollisimman monelle oikeus siihen hienoon kokemukseen, jonka me tänään jaoimme.

Väen paljous voitaisiin mielestäni helposti ratkaista jakamalla halukkaat useampaan sopivan kokoiseen ryhmään ja nimittämällä tarvittava määrä varapuheenjohtajia lennosta. Tämä kuitenkin vaatisi sen, että tiloja kokoontumiselle on varalla enemmän kuin yksi. ITK:ssa tapaamisille varatun huoneen vieressä on onneksi muistaakseni yksi vapaassa käytössä oleva huone, johon voimme esimerkiksi perjantaina järjestettävässä uudessa “Unconference”-tapaamisessa (josta puheenjohtajana toimiva Jere Majava juuri blogissaan kirjoittikin) levittäytyä mikäli väkeä saapuu paikalle sankoin joukoin.

Väen vähyyteen onkin ehkä vähemmän keinoja vaikuttaa ja voisikin tuntua vähän orvolta ehdottaa tapaamista jonkin marginaalisen kiinnostuksen kohteen tiimoilta mikäli ei tiedä yhtään onko asiasta kiinnostuneita koko konferenssissa. Marginaalisempienkin aiheiden asiantuntijoita löytyisi varmasti helpommin mikäli tällaiset tapaamiset olisi leivottu sisään konferenssiin ja niiden etsimiseen ja järjestämiseen opastettaisiin järjestelmällisesti, mutta silti jäisi aina niitä aiheita, joihin ei vain löyty kynnelle kykeneviä osallistujia. Tällaiseen tilanteeseen voisi auttaa esimerkiksi jonkinlainen varausjärjestelmä, jolla voisi etukäteen ilmoittaa saapuvansa tilaisuuteen ja mikäli 5 minuuttia ennen tapaamista ei ole kylliksi ilmoittautuneita osallistujia, voitaisiin tapaaminen peruuttaa ja osallistujat voisivat hypätä muihin mielenkiintoisiin keskusteluihin, jotka järjestetään samaan aikaan.

Tällaisen rittävän suuren keskusteluja etsivien aktiivisten asiantuntijoiden ekosysteemin syntymiseen tarvittaisiin kuitenkin ehkä ihan oma varattu aikansa tai peräti oma tilaisuutensa, sillä konferenssissa aikaa on todistetusti itse kullakin kovin vähän uhrattavaksi, sillä mielenkiintoisia esityksiä puskee jo nyt joka nurkasta toistensa kanssa päällekkäin. Vai pitäisikö sittenkin vain antaa lopulta viidakon lakien mukaan mielenkiintoisempien tilaisuuksien voittaa? icon smile Unconference aktivoi

Share and Enjoy:
  • services sprite Unconference aktivoi
  • services sprite Unconference aktivoi
  • services sprite Unconference aktivoi
  • services sprite Unconference aktivoi
  • services sprite Unconference aktivoi
  • services sprite Unconference aktivoi
  • services sprite Unconference aktivoi

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree